Blog

5 Uur Live

Op 17 december waren wij te gast in het programma 5 Uur Live op RTL 4. We hadden een leuk en goed gesprek met Daphne Bunskoek en Tooske Ragas. Helaas veel te kort want er valt zoveel te vertellen. Wellicht krijgt het nog een vervolg in het nieuwe jaar.

Menoblues in herdruk

Menoblues is opnieuw gedrukt. Het hoofdstuk over voeding is ingekort en er is een nieuw hoofdstuk in opgenomen wat gaat over de relatie tussen overgang/menopauze en ziekteverzuim. Enkele wijzigingen zijn aangebracht t.a.v. hormoontherapie. Verder hoefde er weinig in veranderd te worden want Menoblues is nog steeds up-to-date! Nu dus via deze website te bestellen. Zie voor gegevens wat betreft de kosten e.d. bij 'NIEUWS' 

Ziekteverzuim van vrouwen die perimenopauzaal zijn

Als je kijkt naar het ziekteverzuim van vrouwen die perimenopauzaal zijn, blijkt dat 35% van de klachten toe te schrijven is aan de overgang. Werk aan de winkel dus! Zo zijn wij dit jaar met ons interactief symposium over dit onderwerp gestart. De aftrap werd gedaan in Noordwest Ziekenhuisgroep, eerst op de locatie Alkmaar, later in Den Helder. De opkomst was overweldigend evenals de reacties van de aanwezigen. Inmiddels is oojk de eerste bijeenkomst in het RadboudUMC geweest. Dit najaar zijn wij in Rotterdam in het Fransiscus Gasthuis en Vlietland.